PLACES TO VISIT - FALASARNA PLACES TO VISIT - FALASARNA

Πολλοί από τους επισκέπτες του νησιού όταν ακούνε Φαλάσαρνα η φαντασια τρέχει σε μια ατελείωτη παραλία με κρυστάλλινα νερά, παχιά κοκκινόασπρη άμμο και ένα αμόλυντο περιβάλλον και έτσι είναι πράγματι.
Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φόρες έχει βραβευτεί ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδος και μια από τις καλύτερες της Ευρώπης.
Γνωστό επίσης είναι το πάτρυ που διοργανωνεται καθε χρονο την πρωτη εβδομαδα του Αυγούστου με σχεδόν πανευρωπαϊκή απήχηση
Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στο τέλος αυτής της παραλίας ήκμασε τον 4ο και 3ο π.Χ. αιώνα ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς και λιμάνια της Κρήτης και ότι η προέλευση του ονόματος αποδίδεται στη νύμφη τοπική ηρωίδα «Φαλασάρνη».
Οι πρωιμότερες φάσεις παραμένουν ακόμα άγνωστες, εν τούτης από τον 4ο π.Χ. αιώνα ο οικισμός ήκμασε και είχε την δυνατότητα να κατέχει ισχυρές οχυρώσεις, κλειστό λιμάνι υπολογίσιμοι ναυτική δύναμη, νομισματοκοπείο – με κύρια απεικόνιση στο νόμισμα μια γυναικεία κεφαλή, πιθανόν της νύμφης Φαλασάρνης και από την άλλη πλευρά μια τρίαινα – διάφορους ναούς και τα στοιχεία μια πλούσιας πόλης με πρόσβαση σε εμπορικούς δρόμους.
Το 67 πΧ καταστράφηκε από τους Ρωμαίους για να κατασταλεί η πειρατεία και οριστικά με τους σεισμούς του 66και 365 μΧ.
Σήμερα σώζονται αρκετά ευρήματα και ο εντυπωσιακός θρόνος του Ποσειδώνα.
Αξίζει να το επισκεφτείτε.

ΈΛΕΓΧΟΣ & ΚΡΑΤΗΣΗ
"Unbelievable!!!! Just perfect!!!!"
"Simply the best"
"Relax and amazing view"
"Everything was awesome"
"The Best Place we have stayed"